fbpx

Călătorii gastroliterare: Sicilia

Artlit: Asociația Română a Traducătorilor Literari ne invită la o incursiune însorită în cultura și gastronomia din Sicilia. Pe 18 ianuarie, de la ora 19:00, cei interesați sunt așteptați la Hidden – The Social Space, la prima Călătorie gastroliterară a anului 2024.

Călătoria gastroliterară ne va purta prin Sicilia descrisă de autoarea Stefania Auci în saga sa, Leii Siciliei. Primul volum (tradus de Emanuel Botezatu) a fost cel mai bine vândut roman din Italia în 2019 și povestește cum a ajuns familia Florio pe pământ sicilian ca să rămână și să scrie istorie. Al doilea volum, Iarna leilor (tradus de Emanuel Botezatu și Iulia Dromereschi), continuă și încheie povestea, cu elemente tot mai dramatice și întorsături ale sorții care vă vor lăsa fără grai.

Pe lângă o prezentare a Siciliei prin paginile cărților (susținută de traducătoarea Iulia Dromereschi), ni se propune o incursiune în gastronomia locală (ghidată de traducătoarea Elena Drăgușin-Richard), urmate de o degustare de excepție a unor feluri specifice, cu ingrediente autohtone — despre vom afla mai multe la fața locului!

Surpriza de încheiere va fi o mini-trivia cu un premiu constând în cele două volume ale sagăi, oferite de Editura Nemira.

Reclame

Evenimentul este organizat de traducătoarele Elena Drăgușin-Richard și Iulia Dromereschi și își propune să fie primul dintr-o serie care să ghideze curioșii și curioasele prin lumea traducerilor literare ancorate puternic în cultura și gastronomia locale. 

Prin seria aceasta, se încurajează vizibilitatea traducătorilor și traducătoarelor și se facilitează dialogul dintre public și oamenii care vă oferă cărțile în limba dumneavoastră.

Evenimentul este organizat cu susținerea ArtLit — Asociația Traducătorilor Literari din România, în parteneriat cu Hidden – The Social Space și AIVI – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune.

Reclame

Donația de participare la eveniment este de 50 RON/ persoană. Include un loc rezervat la masă, degustarea (2-3 preparate siciliene, porție potrivită pentru degustare) și participarea la mini-trivia.

Pentru confirmarea participării, sunteți invitați să completați formularul https://forms.gle/foBwHNQ7RJvsvJNbA  sau să trimiteți un e-mail la adresa aivibuc [at] gmail [dot] com. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame