fbpx

CINEMATECA DE LUNI la Institutul Goethe

Ca în fiecare zi de luni, Institutul Goethe programează filme germane pentru a ne aduce un plus de energie și bună dispoziție pentru săptămâna ce urmează!

În luna martie, Cinemateca de luni este dedicată femeilor și noilor începuturi. Dacă doriți să revedeți sau să descoperiți un film german de succes, sunteți așteptați în fiecare luni de la ora 18:30 în Pavilionul Goethe.

  • 4.03. – Hello Again – Ein Tag für immer (O zi pentru totdeauna, 2020, 89‘, R: Maggie Peren) / Zazie, în vârstă de 20 de ani, nu poate opri nunta celei mai vechi prietene a ei, cel puțin nu prima dată; dar apoi descoperă că este prinsă într-o buclă temporală și retrăiește ziua nunții din nou și din nou și din nou și din nou.
  • 11.03. – Walchensee Forever (2020, 110‘, R: Janna Ji Wonders) / În documentarul „Walchensee Forever“, regizoarea Janna Ji Wonders relatează saga familiei sale, mai precis a patru generații de femei, de-a lungul unui secol. Documentarul ne poartă de la cafeneaua familiei deschisă în 1920 în Walchensee-ul bavarez, prin Mexic, la “Summer of Love” din San Francisco, prin ashramuri indiene, un sat din Germania și înapoi la Lacul Walchensee. Un secol între realizarea de sine, simțul datoriei și căutarea originilor și a propriului destin.
  • 18.03. – Mein Ende. Dein Anfang (Relativity, 2019, 111‘, R: Mariko Minoguchi) / „Relativitatea înseamnă că viitorul și trecutul au aceeași valabilitate pentru prezent”, afirmă la început fizicianul Aron. Dar, scurt timp mai târziu, moare în brațele iubitei sale Nora în timpul unui jaf de bancă. Filmul își propune acum să-i demonstreze teoria despre modul în care totul este conectat, trecutul cu viitorul, într-o dramă palpitantă despre dragoste și crimă.
  • 25.03. – Adam und Evelyn (2018, 100‘, R: Andreas Goldstein) / Povestea unei iubiri pe fundalul schimbărilor politice din RDG: Într-o criză de relație, Evelyn pleacă în vacanță la Lacul Balaton fără iubitul ei Adam, iar Adam o urmează. Este vara lui 1989, când se deschide granița dintre Ungaria și Austria. Pentru Evelyn este o șansa pentru o nouă viață, pentru Adam o amenințare a vieții sale bine așezate.

Fileme sunt în limba germană, cu subtitrare engleză. Intrare liberă.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame