fbpx

Crăciun Țărănesc – târg de meșteșug, artă și produse tradiționale

Târgul Crăciun Țărănesc, organizat de Asociația Urban Events, se deschide vineri, 15 decembrie 2023, la Muzeul Național al Țăranului Român, marcând finalul unui an prosper. Porțile sunt deschise atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști până duminică, 17 Decembrie, în curtea primitoare a Muzeului. Intrarea este liberă!

Zeci de standuri de Crăciun vor găzdui meșteri și artizani, producători cu preparate îmbietoare gătite la fața locului, colecționari și creatori talentați gata să vă împărtășească din poveștile lor.

Venind în întâmpinarea vizitatorilor de toate vârstele, ediția de anul acesta a târgului oferă: plăcinte, prăjituri de casă, turtă dulce și covrigi, ciocolată de casă, kürtőskalács, vin și horincă, miere și produse apicole, fructe proaspete – mere, pere și gutui, cozonaci, sarmale de post și de dulce, zacuște, brânzeturi și preparate specifice. Toate pe degustate, cum cere tradiția!

Meșteri și artizani, veniți din toate colțurile țării, aduc cu ei cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun, icoane și vitralii, obiecte din lemn și sticlă, ceramică tradițională, ii și lână împâslită, jucării din lemn și țesături.

Reclame

Nu vor lipsi, nici de data aceasta, obiectele de colecție aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor românești: ii, fote, catrințe, vâlnice, mobilier țărănesc, fețe de masă și covoare.

Povești fascinante vor fi împărtășite de către expozanți, iar spiritul sărbătorilor va cuprinde întreg târgul.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame