fbpx

Eveniment final al expoziției „Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți”

Expoziția „Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți” a fotografei Christine de Grancy – Fotografin rămâne deschisă la Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal încă o săptămână, prin amabilitatea prestigiosului muzeu de artă.

Publicul este invitat duminică, 11 februarie, între orele 15.00 și 17.00, la o plimbare fotografică informală printre cele mai frumoase statui ale palatelor vieneze și printre secretele realizării acestor fotografii, la evenimentul final al al acestei expoziții, curatoriate de Mercedes Echerer .

Din 1975, Christine de Grancy urcă pe acoperișurile Vienei pentru a studia edificii politice, sociale, științifice, artistice, culturale și religioase din perspectiva statuilor care le împodobesc, adesea greu vizibile de la nivelul străzii. Proiectul său surprinde teatralitatea arhitecturii vieneze și analizează ideea generală de scenografie urbană – în acest decor, personajele, zei și zeițe plasați acolo de puteri demult apuse, sunt observatorii tăcuți ai istoriei noastre. Parafrazându-l pe Arthur Schnitzler – „Ceea ce a fost, este!” – fotografiile lui Christine de Grancy vorbesc despre trecut și despre consecințele acestuia asupra prezentului. Arta ei aduce laolaltă amintiri, iluzii, proiecții ale viitorului și realitate, pe care artista le îmbină cu minuțiozitate.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame