fbpx

Expoziția „Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți” ajunge la Brașov

Brașovul este prima etapă a unui turneu național al expoziției „Zeii de împrumut ai Vienei. Martori împietriți” realizată de renumita fotografă de teatru Christine de Grancy. Acest eveniment este posibil grație colaborăriii între Centrul Cultural Apollonia și Forumul Cultural Austriac.

Vernisajul expoziției are loc pe 17 decembrie 2023, ora 18.00, la Centrul Cultural Apollonia, iar expoziția rămâne deschisă până pe data de 7 ianuarie 2024.

Acest adevărat proiect de cercetare realizat timp de câteva decenii despre teatralitatea arhitecturii vieneze, a fost prezentat cu un foarte mare succes la Festivalul National de Teatru 2023 de la București. El coboară în fața ochilor oamenilor de azi simbolurile, mesajele, jocurile de putere, toate ascunse în ornamentele palatelor și clădirilor istorice ale Vienei.

Din 1975, Christine de Grancy urcă pe acoperișurile Vienei pentru a studia centre politice, sociale, științifice, artistice, culturale și religioase din perspectiva statuilor care le împodobesc. Acești zei și zeițe, plasați acolo de puteri demult apuse, sunt observatorii tăcuți ai istoriei noastre.

Reclame

Christine de Grancy a străbătut o jumătate de lume pentru a realiza fotografiile care au consacrat-o, ceea ce a dus-o în numeroase călătorii peste tot prin lume: în Grecia, Rusia, Japonia, SUA, Algeria, Sahara Occidentală, Portugalia, China, Tibet, Pakistan, Turcia, Georgia, Niger și Mali. Christine de Grancy s-a format ca artistă ceramistă și graficiană la Graz. Din 1963 trăiește și lucrează la Viena, unde a lucrat mulți ani ca director artistic în agenții de publicitate, înainte de a se dedica exclusiv fotografiei, între altele, celei de teatru.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame