fbpx

Expoziție – călătorie în multiculturalitatea Bucovinei

Cu ocazia Zilei Solidarității Polono-Române, Instytut Adama Mickiewicza și Institutul Polonez din București ne invită la expoziția „Au fost trei surori și doar două cămăși” a fotografei poloneze Justyna Mielnikiewicz.

Vernisajul va avea loc pe 2 martie, la ora 18.30, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Irina Nicolau. Evenimentul se va desfășura în avanpremiera Sezonului Cultural Polonia-România 2024/2025.

Expoziția prezintă călătoria autoarei prin multiculturalitatea Bucovinei, unde de sute de ani se întrepătrund și trăiesc împreună numeroase minorități etnice, printre care și cea poloneză.

Justyna Mielnikiewicz este o fotografă premiată din Polonia. În 2003 s-a stabilit în Georgia. Lucrările sale au fost publicate de către prestigioasele reviste și ziare precum The New York Times, Newsweek, Le Monde, Stern, National Geographic și WSJ. A câștigat premiul World Press Photo și este laureata Canon Female Photojournalist Prize, Caucasus Young Photographer Award acordat de Fundația Magnum, Aftermath Project Grant și Eugene Smith Fund.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame