fbpx

Expoziție de ilustrații pentru ediția maghiară a volumului Ulysses de Ilarie Voronca

Expoziția de ilustrații realizată de HATHÁZI Rebeka pentru volumul Ulysses de Ilarie Voronca poate fi vizitată până în data de 27 ianuarie, la Muzeul Național al Literaturii Române.

Vernisajul expoziției de ilustrații realizate de Hatházi Rebeka pentru volumul lui Ilarie Voronca: Ulysses, apărut în traducere în limba maghiară, a avut loc în cadrul mini-festivalului Corzi literare 2.0.

Cartea, în traducerea lui Balázs Imre József, a apărut la Editura Lector în anul 2023.

Hatházi Rebeka s-a născut la Cluj și a absolvit Universitatea de Artă din Târgu Mureș, secția scenografie și studii masterale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, secția regie scurtmetraj. În prezent este doctorand la Școala Doctorală de Film și Media la aceeași universitate. A realizat scenografia și costumele mai multor producții teatrale și cinematografice, a regizat și a scris scenariul pentru două scurtmetraje și a interpretat câteva roluri cinematografice. Din anul 2019 este ilustratoarea revistei lunare pentru copii Szivárvány și Napsugár, realizează design de afiș și de coperte CD și în ultima vreme se ocupă și de ilustrație de carte. Lucrările ei au fost expuse în Polonia, la Cluj și Târgu Mureș, în cadrul unor expoziții individuale și de grup. 

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame