Vechi de secole, colindul reprezintă trăirile profunde ale popoarelor de pe aceste meleaguri, trecând testul timpului și mișcând sufletele celor care le ascultă. Colindele aduc speranță față de anul care vine, perioada lor culminând cu Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, prin care bucuria a intrat în lume.
În data de 9 decembrie, începând cu ora 13:00, pe scena din Sala Victor Ion Popa îi vom asculta pe Fluierașii din Merișani (Teleorman), Beatrice Băndoiu (Gorj), Grupul Flori Toplițene (Harghita), Ansamblul „Dor, lior dor” al Școlii de Muzică Populară Românească (București).
Pe 10 decembrie grupurile de colindători vor merge pe alile muzeului într-o paradă care se va desfășura începând cu ora 11:00 și care va pleca de la intrarea din Șos. Kiseleff nr. 28.
În cele două zile ale evenimentului va avea loc și un târg al meșterilor populari cu obiecte realizate de aceștia, produse gustoase şi aromate din gastronomia tradiţională, precum și produse bio. Puteţi degusta dulceţuri şi şerbet, turtă dulce şi colaci, miere şi cozonaci.
Târgul va fi deschis între orele 9:00 și 17:00, iar accesul se face prin achiziționarea biletului de intrare în muzeu.