fbpx

Ilustratori români în expoziția „Povestind în imagini hispanice”

Clubul Ilustratorilor/ Illustrators Club organizează marți, 20 februarie, începând cu ora 18.30, în Sala de expoziții a Institutului Cervantes din București (Bdul Regina Elisabeta 38), vernisajul unei expoziții inedite de ilustrație românească, în care 25 de ilustratori români povestesc cultura hispanică în imagini.

Expoziția de grup cu tema „Povestind în imagini hispanice”, realizată sub umbrela Clubului Ilustratorilor în colaborare cu Institutul Cervantes, include peste 50 de lucrări, realizate de membrii Clubului Ilustratorilor, cea mai importantă asociație românească dedicată profesioniștilor acestei bresle, în special promovării tinerilor artiști. 

Evenimentul va avea loc în prezența curatoarelor – Stela Lie și Veronica Neacșu –, cu un cuvânt de deschidere din partea lui Jorge Jiménez-Zumalacárregui, directorul Institutului Cervantes din București.Expoziția va putea fi vizitată în perioada 20 februarie – 16 martie, cu un eveniment special pe data de 7 martie, de la ora 18.30: vizită ghidată și întâlnire cu ilustratoarele.

„Povestind în imagini hispanice” conține lucrări semnate de Irina Dobrescu, Oana Ispir, Mihaela Paraschivu, Emi Balint, Stela Lie, Andreea Geamănu, Raluca Anghel, Alexandra-Elena Ciocan, Maria Constantinescu, Adela Silvan, Silvia Olteanu, Veronica Neacșu, Patricia Suliman, Anca Smarandache, Iulia Ignat, Bianca Hațeganu Kerscher, Eugenia Ilieș Taylor, Cristiana Radu, Corina Drăgan, Iulia Burlac, Doina Butușină Roșu, Bianca Spătariu, Zelmira Szabó și Paul Grădinaru.

Reclame

Ideea expoziției realizate de membrii Clubului Ilustratorilor din România a fost inspirată de proiectul „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creaţiei feminine în ilustraţia spaniolă contemporană”, o expoziție itinerată anul trecut al Institutului Cervantes din București în capitală și la Timișoara.

Participarea la vernisajul expoziției din data de 20 februarie este cu acces gratuit, dar se face pe bază de rezervare, printr-un mesaj trimis către cultbuc@cervantes.es (rezervarea este valabilă doar după primirea unei confirmări în scris).

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame