fbpx

Legendele Olimpului în Colecția de Gravură Italiană a Muzeului Național Brukenthal

Expoziția „Legendele Olimpului. Scena mitologică în Colecția de Gravură Italiană a Muzeului Național Brukenthal” a fost vernisată în această săptămână și va putea fi vizitată, la muzeul sibian, până pe 26 noiembrie.

Valoroasa colecție de grafică italiană păstrată la Muzeul Național Brukenthal conține o diversitate considerabilă de gravuri cu teme mitologice. Acest compendiu iconografic cuprinde atât reprezentări ale unor scene specifice din literatura antică, cât și imagini ale divinităților individuale. 

Această caracteristică a conferit consistență ideii de a concepe un proiect bogat, având ca obiectiv principal, acela de a conduce vizitatorul și observatorul într-o călătorie prin istoria gravurilor, permițând, astfel, o revocare vie și vibrantă a mitului în sine, prin încântătoarea viziune artistică a celor mai mari pictori și gravori italieni care s-au remarcat în perioada cuprinsă între secolele al XV-lea și al XIX-lea, prezenți în colecția muzeului.

Numele lui Carlo Cesio, Domenico Cunego, Giuseppe Sforza Perini, Camillo Tinti, Giovanni Volpato, Giovanni Battista Tiepolo și Giuseppe Rosaspina răsună cu o faimă consolidată, iar prin creațiile lor ne aventurăm pe un traseu ce ne permite să redescoperim bogata moștenire a picturii italiene, călcând pe urmele de neșters lăsate de eminentele figuri ale lui Raffaello, Pietro da Cortona, Domenichino, Francesco Albani, Polidoro și Palma il Giovane.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame