fbpx

MARELE DRUM INCAȘ. Peru: integrare și diversitate – expoziție foto și proiecții de filme

Ambasada Republicii Peru în România în colaborare cu Institutul Cervantes din București organizează, în perioada 20 martie – 17 aprilie 2024, o nouă expoziție de fotografie despre Qhapaq Ñan – Marele drum incaș.

Găzduită în Sala de expoziții a Institutului Cervantes (Bulevardul Regina Elisabeta 38), „MARELE DRUM INCAȘ. Peru: integrare și diversitate” reunește mai mult de 30 de fotografii de înaltă rezoluție privind acest important sistem de drumuri andin.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 20 martie, începând cu ora 18.30, în prezența E.S. Dl. Félix Denegri Boza, Ambasadorul Republicii Peru în România, și a lui Marius Chivu, scriitor si autorul a trei jurnale de călătorie în Himalaya, Anzi și Atlas. Amfitrion: Jorge Jiménez–Zumalacárregui, Directorul Institutului Cervantes din București.

Expoziția este organizată în anul în care se împlinesc zece ani de la înscrierea Qhapaq Ñan pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și în anul în care România și Republica Peru serbează 85 de ani de relații diplomatice bilaterale. În plus, în anul 2024 se sărbătorește și Bicentenarul de la bătăliile de la Junín și Ayacucho, fapte care au consolidat independența națiunilor din America de Sud.

Reclame

Proiectul expozițional „MARELE DRUM INCAȘ. Peru: integrare și diversitate” reprezintă o inițiativă comună a Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Culturii din Peru și are ca obiectiv promovarea acestui complex de drumuri reprezentativ înscris pe lista Patrimoniului Mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) în anul 2014.

Complementar tematicii expoziției, pe durata acesteia, Ambasada Peru organizează, de asemenea, o serie de proiecții de film, după următorul program:

  • 27 martie, ora 19.00 – Hatun Phaqcha: Tierra sana (Peru, 2021, regia Delia Ackerman, lungmetraj documentar, 91 minute, v.o. spaniolă, subtitrare în limba engleză)
  • 3 aprilie, ora 19.00 – Wiñaypacha (Peru, 2017, regia Oscar Catacora și Tito Catacora, lungmetraj, dramă, 86 minute, v.o. aymara, subtitrare în limba engleză)
  • 10 aprilie, ora 19.00 – Yakuqñan. Caminos del Agua (Peru, 2022, regia: Juan Duran Agurto, 82 minute, lungmetraj documentar, v.o. spaniolă, subtitrare în limba engleză)
  • 17 aprilie, ora 19.00 – Manco Cápac (Peru, 2021, regia Henry Vallejo, 92 minute, lungmetraj, dramă, v.o. spaniolă, subtitrare în limba engleză)

Accesul la vernisaj și la proiecțiile de filme este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza de rezervare la adresa cultbuc@cervantes.es (rezervarea devine valabilă după primirea confirmării în scris).

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame