Ajunsă la cea de-a noua ediție, Bienala a devenit evenimentul de referință la Arad, atunci când vine vorba de arte plastice. Un număr de 180 artiști, pictori, sculptori, graficieni, din țară, cât și din străinătate, participă la această ediție.
Începută cu prima ediție în 2005, Bienala de la Arad continuă să fie un punct de referință pentru mișcarea artei la nivel național, dar și internațional, bucurându-se în continuare de o bună colaborare mai ales cu orașul Pécs din Ungaria.
„Sunt 18 ani de când am pus la cale împreună cu partenerul nostru de la Pécs o bienală internațională în centre culturale altele decât capitalele țărilor respective și cei care au participat la organizare au fost din Ungaria – orașul Pécs, din Croația – orașul Osijek, din Cehia – orașul Plzeň și Aradul. Începutul a fost furtunos, au participat enorm de mulți artiști, expoziția pleca după aceea în celelalte orașe, dar după 4 ani de zile s-a diluat entuziasmul și a rămas ca organizator principal Aradul, prin filiala arădeană a Uniunea Artiștilor Plastici, împreună cu municipalitatea”, a spus președintele UAP Arad, Dumitru Șerban.
Artiștii care au participat cu lucrări la bienala din acest an provin din România, Italia, Ungaria, Serbia, Israel, Germania, Franța și Polonia, în total fiind 180 de artiști, dintre care unii au trimis câte o lucrare, alții au „forțat” nota regulamentului, trimițând câte două lucrări.
Expoziția rămâne deschisă publicului până pe 3 ianuarie 2024.