fbpx

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” împlinește 88 de ani

Anul acesta Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” sărbătorește 88 de ani de existență, aniversare ce va fi marcată printr-o serie de evenimente, desfășurate în perioada 10-17 mai.

„Nici o călătorie pe drumurile ţării nu poate da, atât de puternic strânse laolaltă, toate regiunile ei şi nu te poate face să înţelegi, uşor şi limpede, ca în Muzeul Satului, chipul întreg al României Mari”, spunea fondatorul lui, profesorul și sociologul Dimitrie Gusti.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 10 mai, la Scena Dumitra, la ora 11.00 și va fi urmată de la ora 13.30, la Sala Gheorghe Focșa, de vernisajul expoziției „Portul popular de sărbătoare”, unde vor fi prezentate peste 150 de piese de port din colecțiile muzeului. 

De la ora 16.00, la Sala de Sticlă, vom afla mai multe despre cultura, tradițiile și obiceiurile din Peru în cadrul expoziției „Taurul itinerant de Pucara – ambasadorul munților peruvieni”, realizată împreună cu Ambasada Peru la București. 

Reclame

11 și 12 mai vor fi zile pline de dans, culoare, muzica, tinerețe și frumusețe. Vizitatorii vor putea asista la spectacole de muzică și dans, la lansări de carte, șezători, ateliere, realizate împreună cu Asociația Piery din Urziceni, Primăria Municipiului Urziceni, Centrul Cultural Urziceni, Primăria Municipiului Hârșova, Casa de Cultură Hârșova. 

Pe 17 mai, de la ora 14:00, sunt invitați renumiții artiști ai „Ansamblului Țara Vrancei”, din Focșani, coordonator Maria Murgoci. 

În toată perioada 10-17 mai sunteți așteptați la târgul din curtea muzeului, pe aleile căruia vă vor întâmpina meșteri populari din toată țara, cu nenumărate produse tradiționale și creații artizanale.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame