fbpx

Sculptor italian la București

Expoziţia de sculptură ”Divino”, semnată de artistul italian Giorgio Butini, a fost vernisată la Palatul Noblesse din Capitală.

Expoziţia „Divino” semnată de Giorgio Butini este organizată sub egida Ambasadei Italiei la Bucureşti şi a Institutului Cultural Italian. Giorgio Butini s-a născut în Italia, la Florenţa, şi are o experienţă vastă în artele vizuale, sculptură, pictură, desen, orfevărie, precum şi în domeniul ceramicii şi artelor decorative. Artistul este specializat şi în restaurarea de picturi, fresce şi materiale din piatră.

Prin această expoziţie, care cuprinde 23 de sculpturi, Giorgio Butini aduce în prim-plan o armonie de forme şi detalii, inspirate din conceptul divin. Fiecare sculptură aduce în faţa privitorilor măiestria artistică a sculptorului italian şi relaţia pe care acesta o are cu viaţa şi divinitatea. 

Lucrările sale scot în evidenţă o pasiune adâncă pentru artă şi o abilitate extraordinară de a da viaţă bronzului şi marmurei, precum şi altor materiale într-un mod care adânceşte conexiunea între privitori şi divinitate, precizează organizatorii.

Reclame

Arta este un mod de viaţă pentru mine şi împrumut în ea expresia celor mai profunde sentimente. Acesta este modul în care multe dintre lucrările mele ce reprezintă stări şi gânduri şi-au găsit o voce şi au fost aduse la viaţă. Constrângerile pe care le suferim, pierderea valorilor din jurul nostru, dificultatea de a înţelege şi de a exprima nevoile noastre cele mai profunde înseamnă adesea că suntem nemulţumiţi de viaţa noastră, închişi în forme care ne forţează pe căi prestabilite, pe care alţii le-au decis pentru noi„, spune artistul.

Printre cele mai cunoscute lucrări publice ale artistului se numără „Moarte, Înviere şi Duhul Sfânt”, un crucifix din bronz oferit în dar Papei Benedict al XVI-lea în 2007, care acum se află expus în Muzeul Vaticanului din Roma, „Supremaţia”, sculptură din bronz şi argint, care se află la Muzeul Quirinal din Roma, sculptură oferit preşedintelui Republicii Italiene în 2010, „Arcul Păcii” lucrare expusă la Biserica Santa Maria Maddalena dei Pazzi, Florenţa, în mai 2023. Lucrarea „Arcul Păcii” reprezintă viziunea artistului despre pace şi va fi expusă permanent la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 31 ianuarie 2024.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame