Cele 35 de lucrări care o alcătuiesc nu au pretenția unui compendiu istoric-explicativ, ci mai degrabă compun un traseu printre temele dominante: munca, natura, familia, distracția – tratate simplu, fără a construi vreo analiză critică a realității.
Ceea ce privim este reprodus exact așa cum este văzut și nu trebuie chestionat. Intenția e explicită: aceea de a crea pentru un public și de a comunica cu el, de a-i povesti viața și întâmplările de zi cu zi, dar și dorința de a inventaria, documenta și arhiva evenimente importante ale comunității. Mai mult decât atât, conform teoriei lui Platon, arta este imitația realității, a originalului, nimic mai mult, ceea ce, fără îndoială, face pictura naiva cu unele limitări de ordin tehnic.
Totul este așa cum se vede: narațiuni scurte fără obscurități și dificultăți, ochiul fiind doar solicitat de contactul nemediat cu multele culori și personaje. Vernisajul expoziției va avea loc în 27 octombrie 2023, la Palatul Ștefania (Timișoara, Piața Romanilor, nr. 2). Expoziția va putea fi vizitată până în 27 noiembrie 2023. Intrarea este liberă.
Organizator: Prin Banat. Parteneri culturali: Galeria de Artă Naivă din Kovačica, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Fundația Culturală Jazz Banat, Comunitatea Românilor din Serbia, Asociația Memorialul Revoluției
Evenimentul este prezentat în cadrul Festivalului Cămine în mișcare 2023, organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de proiecte Timișoara. Festivalul Cămine în mișcare 2023 este o componentă a proiectului cultural Cămine în mișcare – Moving Fireplaces – parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în 2023”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.