fbpx

Virgil Nicolau – fotograful Constanţei şi Mamaiei de altădată

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie (MINA) Constanţa anunță pentru astăzi, 25 martie, la ora 16:00, vernisajul expoziţiei „Virgil Nicolau-Fotograful Constanţei şi Mamaiei de altădată”, cu fotografii scanate după negativele pe plăci de sticlă realizate de Nicolau în perioada 1925 – 1960.

Având în vedere interesul valorificării colecției de clișee pe sticlă păstrate de la Semicentenarul Unirii Dobrogei (1928), realizată de fotograful local Virgil Nicolau, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.N.Roman” Constanța, vă invită luni la vernisajul Expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată”.

Demersul curatorial reunește fotografii scanate după negativele pe plăci de sticlă realizate de Virgil Nicolau în perioada 1925-1960, în Constanța și Mamaia, precum și o serie de documente și obiecte personale puse la dispoziție, cu generozitate, de familia Nicolau.

Arta fotografiei, aflată în perioada interbelică în faza sa timpurie de dezvoltare, s-a bucurat la Constanța de experiența și pasiunea unui fotograf dedicat, Virgil Nicolau, care a reușit în decursul a trei decenii de activitate,  să imortalizeze pe sticlă zeci de imagini cu clădiri, monumente, oameni și peisaje din întreaga provincie dobrogeană.

Reclame

Aproape de sufletul localnicilor sunt însă imaginile care înfățișează clădirile din Constanța și Mamaia, ce surprind farmecul epocii lor și rămân o dovadă perenă a istoriei și identității noastre comunitare.

Așadar, suntem invitați să vizionăm expoziția închinată Constanței și Mamaiei de altădată, văzute prin fotografiile lui Virgil Nicolau, pe care putem să-l considerăm, pe bună dreptate, un fotoreporter de teren al timpurilor sale.

Expoziția „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” poate fi vizionată în perioada 25 martie – 25 mai 2024, la sediul central al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Piața Ovidiu, nr.12.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame