fbpx

„Ziua Pietrei” la Racoș

Ca în fiecare an, „Ziua Pietrei” – eveniment care se desfășoară lângă spectaculosul vulcan de la Racoş și în incinta Castelului Sükösd-Bethlen – propune noi abordări artistice relaționate resurselor generoase ale rocilor vulcanice.

„Ziua Pietrei”, ediţia cu numărul şase, va avea loc în perioada 19-20 august, în același cadru spectaculos al Complexului Geologic Racoș și al Castelului Sukosd-Bethlen și vă propune noi abordări artistice relaționate resurselor generoase ale rocilor vulcanice. Ca în fiecare an, organizatorii surprind în tema evenimentului spectaculosul vulcan de la Racoş, în jurul căruia sunt organizate ateliere, concerte, târguri, recitaluri şi expoziţii.

Pe lângă tradiționalul târg cu bunătățuri culinare din zonă și cu produse ale artizanilor în ceramică, croșeturi, vase pictate, sticlă sau bijuterii, în cadrul manifestării sunt organizate demonstrații de dans ale celor trei etnii ale localității, în cadrul cărora vor performa ansamblurile „Rozmaring” din Racoș și „Mândruțele” din Mateiaș. 

Expoziția organizată la Castelul Sükösd-Bethlen este dedicată săpăturilor arheologice desfășurate la Racoș – Tipia Ormenișului și Piatra Detunată între anii 1980 și 2010. Nu lipsește nici tradiționalul recital de operă în craterul vulcanului stins, având ca protagoniști nume cunoscute ale Operei din Brașov – Sonia Hazarian, Liviu Iftene, Sena Ducariu și Izabela Dicu. Tot în cadrul festivalului vor avea loc două excursii ghidate la situl arheologic Detunata, atât în ziua de sâmbătă, cât şi duminică.

Du vorba mai departe:

Leave a Comment

Reclame