fbpx

Călătorie muzicală în lumea lui Dali

În contextul celei mai ample expoziții din Capitală, „Universul lui Salvador Dalí”, desfășurată până pe 12 mai 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni, trei dintre artiștii Operei Naționale București, Mihaela Maria Ișpan (mezzosoprană), Mladen Spasinovici (violoncel) și Ethan Schmeisser (pian și direcție muzicală), transformă plimbarea vizitatorilor aflați în spațiile expoziționale într-o călătorie muzicală inedită prezentată pe scena Sălii Mari.

Concertul, intitulat „Muzica în lumea lui Dalí”, va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 20:00, iar biletele pot fi achiziționate, la prețul de 130 de lei, de pe entertix.ro și de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53). Prețul biletului include vizitarea expoziției (în intervalul 20.00-21.00) și participarea la concert (21.00-21.45).

Ghidat de muzica clasică în fiecare încăpere a Hanului Gabroveni, publicul este însoțit de sunetele evocatoare care completează experiența senzorială veritabilă oferită de unicitatea operelor prin exploatarea acusticii deosebite a spațiilor expoziționale și prin sinestezia culorilor și a sunetelor. Circuitul muzical desfășurat pe traseul expoziției se închide cu cea de-a doua parte a concertului, desfășurat în Sala Mare, unde vizitatorii devin spectatorii unui concert autentic. Cu un repertoriu atent selectat, protagoniștii concertului vor interpreta piese menite să evidențieze diverse aspecte ale vieții și carierei artistului Salvador Dalí

Pe lângă piese memorabile interpretate de artiști de notorietate ai Operei Naționale București, care vor da viață melodiilor precum „Song of the Birds” și „A Ballad for a Madman”, concertul aduce în prim-plan și compoziții evocatoare, inclusiv aventura suprarealistă redată în „Nous avons fait la Nuit” de Poulenc și atmosfera visului unic creat de Dalí în „Spellbound”, regia Alfred Hitchcock. De asemenea, piese precum „Song of the Black Swan” și „Dream a Dream with Me” completează o selecție muzicală ce surprinde esența complexă a lui Dalí – un amalgam captivant de nebunie, inventivitate și pasiune.

Reclame

Peste 35.000 de iubitori de artă au vizitat expoziția în primele trei luni de la deschiderea acesteia. Ca urmare a interesului accentuat manifestat de public, în ziua de 15 martie vizitatorii vor putea admira cele 170 de lucrări autentice Salvador Dalí în contextul unui concert-eveniment care va imersa publicul nu numai în arta acestuia, ci și în viața lui, unde muzica tradițională este pusă în legătură cu cercetarea poetică a lui Federico García Lorca și Manuel de Falla (prieteni apropiați ai lui Dalí), dar și cu simțul umorului lui Rossini în Canzonetta spaniolă, toate în strânsă legătură cu Catalonia, țara sa natală, și cultura spaniolă în sine.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame