fbpx

Ediție aniversară a Festivalului Muzicii Maghiare

Festivalul Muzicii Maghiare, cel mai important eveniment al Institutului Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, își sărbătorește anul acesta aniversarea a două decenii de existență.

Cea de-a 20-a ediție începe ca un veritabil festival, cu ziua 0, în care este prezentată expoziția Compozitori maghiari, o expoziție concepută special pentru această aniversare. Pe cele zece panouri ale expoziției, vizitatorii pot afla curiozități despre zece compozitori maghiari prin mărturiile lor sau citatele contemporanilor lor. Ilustrațiile care însoțesc citatele referitoare la compozitori sunt opera artistei vizuale Peternák Anna, care semnează și grafica. Expoziția este curatoriată de Bara Hajnal, lector de specialitate fiind Szabó Ferenc János, pianist și muzicolog. Expoziția include, de asemenea, scurte biografii ale compozitorilor și, cu ajutorul unui cod QR de pe panouri, puteți asculta o piesă muzicală a compozitorilor prezentați, interpretată de foști concurenți ai Festivalului Muzicii Maghiare. 

La vernisaj veți putea întâlni, cunoaște și asculta mai mulți participanți, laureați ai celor 19 ediții anterioare ale Festivalului Muzicii Maghiare.

În deschiderea ediției a XX-a a Festivalului Muzicii Maghiare, Sala Radio găzduiește duminică, 12 mai, începând cu ora 18.00 un recital extraordinar propus de Ana Silvestru, câștigătoarea primei ediții a Festivalului, și invitații ei: Matvey Demin, primul flautist din istorie care a câștigat în 2019 Premiul I la Concursului Internațional Ceaikovski la secțiunea instrumente de suflat, pianistul Giulio Biddau și percuționiștii Matthias Kessler și Luca Staffelbach.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame