fbpx

Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră revine la Brașov

Melomanii sunt invitați să se bucure de muzica oferită în agenda Festivalului Internațional al Muzicii de Cameră, în perioada 5-13 aprilie, la Sala Patria.

Artiști precum Alexandra Fits, Valentin Șerban, Ioan-Dragoș Dimitriu sau Horia Mihail, împreună cu invitații lor de peste hotare, vor interpreta lucrări semnificative din repertoriul clasic și contemporan.

Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră, care a ajuns la cea de-a 43-a ediție, a fost fondat de către maestrul Ilarion Ionescu-Galați, care va fi și el pe scena Sălii Patria.

L-am inițiat în anul 1970, împreună cu Wilhelm Berger și cu regretatul profesor Tudor Ciortea. A fost o necesitate în existența muzicală a Brașovului, pentru că în casele săsești și ungurești, când am venit în Brașov, se făcea muzică de cameră și de multe ori am fost invitat în familiile săsești și ungurești ca violonist, că eu am făcut vioară, și am cântat alături de colegii din Filarmonică. Publicul brașovean s-a bucurat de acest festival, care a durat mulți ani, până când, din cauza evenimentelor care s-au întâmplat pe timpul acela, a dispărut”, spune Ilarion Ionescu-Galați.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame