fbpx

Muzician maghiar în concert cu Big Bandul Radio

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București anunță că saxofonistul maghiar Tony Lakatos va susține joi, 22 februarie 2024, un concert cu Big Bandul Radio pe scena Sălii Mari a Radiodifuziunii Române, sub bagheta Simonei Strungaru.

Absolvent al secției de jazz a Conservatorului Bartók Béla din Budapesta, Tony Lakatos s-a stabilit în Germania din 1981 și a devenit unul dintre cei mai respectați saxofoniști din țara sa de adopție, dar și din întreaga lume. 

Muzician de top al scenei internaționale, a făcut parte din Big Band-ul Radio Frankfurt – alături de care a cântat timp de 30 de ani – și a colaborat cu mari nume ale jazz-ului, precum Anthony Jackson, Randy Brecker, Alex Sipiagin sau Jim McNeely. 

A fost în turnee în toate țările din Europa, în S.U.A., Japonia, Coreea, India, Singapore, Indonezia, Africa de Sud etc. A fost invitat la importante festivaluri, ca North Sea Jazz Festival – Olanda, Pori Jazz Festival – Finlanda, Berlin Jazz Festival – Germania, Athens Jazz Festival – Grecia, Jazz Fest Prague – Cehia.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame