fbpx

Trio Bohémo la Classix Festival Iași

2024 este anul muzicii cehe! Pentru a-l inaugura, Centrul Ceh București vă propune un concert jazz inedit, susținut de muzicienii cehi de la Trio Bohémo cu ocazia celei de-a cincea ediții a Classix Festival de la Iași.

Format în 2019, din Kristina Vocetková (violoncel), Matouš Pěruška (vioară) și Jan Vojtek (pian), Trio Bohémo a devenit încă de la primele concerte unul dintre numele sonore ale scenei europene de jazz. În prezent, grupul se poate lăuda cu o serie de distincții de vârf obținute la festivalurile de profil (premiul Gianni Bergamo, premiul „Le Dimore del Quartetto” pentru formația anului 2021, premiul International Filippo Nicosia), dar și cu un număr impresionant de concerte susținute în toate colțurile Europei. Pentru apariția lor la Classix Festival, muzicienii cehi promit o  experiență eclectică, ce îmbină spiritul romantic al regiunii Boemia cu virtuozitatea și apetitul pentru improvizație specifice jazzului.

Classix Iași se desfășoară anul acesta între 18 și 25 februarie și va avea drept fir roșu „descoperirea dorinței”, explorarea legăturii profund personale care se stabilește între muzică și ascultătorul ei.

Mai multe detalii despre festival și despre Trio Bohémo găsiți aici și aici.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame