Dacă tot este în plină desfăşurare olimpiada şi ţinem cu toţii pumnii sportivilor români care au ajuns la Rio, ce ar fi să intrăm şi noi puţin în atmosfera sud-americană şi să gătim un fel de mâncare tradiţional brazilian?
Puiul brazilian cu lapte de cocos este simplu de făcut şi savuros!
De ce aveţi nevoie:
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță ardei iute măcinat
- 1 linguriță turmeric măcinat
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 4 bucăţi de piept de pui fără piele, sărate şi piperate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat
- 2 ardei iuţi, fara semințe și tocaţi
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 3 roșii tocate
- 1 cutie de lapte de cocos
- 1 legătură de patrunjel proaspăt tocat
Cum se face
Într-un bol mediu se amestecă chimenul, ardeiul iute, turmericul şi coriandrul. Se pune carnea de pui în bol și se freacă pe toate părțile cu amestecul de condimente.
Se încălzește 1 lingură din uleiul de masline într-o tigaie la foc mediu. Se pune carnea de pui în tigaie. Gătiţi 10 până la 15 minute pe fiecare parte, până când nu mai este roz și sucul care iese din carne este clar. Scoateţi de pe foc şi puneţi deoparte.
Încălziţi în tigaie uleiul de măsline rămas. Gătiţi şi amestecaţi ceapa, ghimbirul, ardeiul iute şi usturoiul cca 5 minute sau până când se înmoaie. Se amestecă roşiile si se continuă fierberea 5 până la 8 minute. Amestecaţi laptele de cocos. Turnaţi amestecul peste pui şi decoraţi cu pătrunjel.
Poftă bună! Bom apetite!
Sursa reţetă şi foto: All Recipe