fbpx

Savoare africană!

În multe țări africane, oaspeții sunt invitați la masă cu îndemnul «Chakula tayari!», ceea ce în limba swahili înseamnă «Poftiți la masă! Mâncarea este gata!». Bucătăria africană nu este foarte sofisticată, dar, cu siguranță, vă va cuceri prin combinații neaşteptate, savoare şi culoare.

În multe țări africane, oaspeții sunt invitați la masă cu îndemnul «Chakula tayari!», ceea ce în limba swahili înseamnă «Poftiți la masă! Mâncarea este gata!». Bucătăria africană nu este foarte sofisticată, dar, cu siguranță, vă va cuceri prin combinații neaşteptate, savoare şi culoare.

Astăzi vă propun o rețetă de omletă tropicală care va aduce în bucătăria voastră o aromă autentică de pe continentul african. Rețeta este preluată şi adaptată din cartea “Cooking with an African Flavour” (Sapra Safari Guide) de Rosanne Guggisberg.

 

Reclame

Omletă tropicală

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei
  • 1 roşie
  • 1 banană coaptă
  • 10 g unt
  • curry
  • sare
  • piper

Mod de pregătire:

Ceapa se toacă mărunt, iar roşia şi ardeiul se taie feliuțe subțiri. Eu am adăugat şi câteva feliuțe de ardei iute. Într-o tigaie de teflon, legumele se sotează în unt aproximativ 5-7 minute, până se înmoaie. Se adaugă banana tăiată rondele şi se amestecă bine. Se condimentează cu sare, piper şi curry (eu am pus un sfert de linguriță de curry). 

Reclame

Ouăle se bat bine într-un castron, apoi se deşartă peste legumele din tigaie. Se lasă să se rumenească pe ambele părți, la foc mic. Se serveşte cu pătrunjel proaspăt pe deasupra, alături de o salată generoasă.

Chakula tayari!

 

© https://madamepelin.wordpress.com/

Du vorba mai departe:
Reclame