fbpx

Festivalul Borșului Lipovenesc la Jurilovca

Festivalul Borșului Lipovenesc, organizat în noul port turistic de la Jurilovca, strânge zeci de producători locali cu mâncăruri tradiționale – peste 100.000 de vizitatori fiind așteptați la evenimentul în cadrul căruia 50.000 de porții de borș de pește vor oferite gratuit participanților.

Pe 2 şi 3 septembrie, la Jurilovca se va desfăşura deja consacratul Festival al Borşului Lipovenesc, găzduit de noul port turistic din localitatea dunăreană, iar vizitatorii sunt invitați să deguste din borșul făcut „ca la mama lui” și să se bucure de atmosfera specifică satelor lipovenești.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni. Festivalul debutează sâmbătă, 2 septembrie, la ora 10.30, cu momentul aprinderii focului sub ceaunele în care se va pregăti deja renumitul borș lipovenesc, mâncarea specifică a pescarilor și elementul în jurul căruia a fost construit acest eveniment de promovare a tradițiilor locale.

În acest an, pe lângă cele 50.000 de porţii de borş de peşte oferite de Primărie, autorităţile locale au adus la ediția a XI-a a festivalului un invitat internaţional de renume, Goran Bregovic. 

Reclame

Potrivit organizatorilor, la festival nu vor fi doar borș lipovenesc și concerte, ci și o întâlnire cu gastronomia diversă (și gustoasă!) a Dobrogei. Vizitatorii vor face cunoștință cu meșteri populari și producători locali, ce vor prezenta rețetele gastronomice lipovenești care vor fi și degustate gratuit, iar meșteșugarii locali își vor expune produsele ieșite din mâinile lor. Nu va lipsi scena ce va fi animată de ansambluri folclorice dobrogene și lipovenești. În plus, va exista și un parc de distracții pentru cei mici, amenajat în zona Portului vechi.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame