fbpx

4 iulie, momentul în care s-a născut democraţia modernă

Ziua Independenței Statelor Unite este o sărbătoare federală de comemorare a adoptării Declarației de Independență de către Congresul Continental în 4 iulie 1776 în care se stipulează că cele treisprezece colonii americane se consideră o nouă națiune, Sta

Ziua Independenței Statelor Unite este o sărbătoare federală de comemorare a adoptării Declarației de Independență de către Congresul Continental în 4 iulie 1776 în care se stipulează că cele treisprezece colonii americane se consideră o nouă națiune, Statele Unite ale Americii, și nu mai fac parte din Imperiul britanic.

Dacă vreţi să citiţi mai multe despre Declaraţia de Independenţă, daţi clic aici.

Ziua Independeţei Statelor Unite marchează începutul erei moderne aşa cum o cunoaştem astăzi. Este punctul în care s-a produs ruptura de un trecut dominat de câteva mari puteri, de imperialism şi colonialism. Este punctul 0 al democraţiei aşa cum o cunoaştem astăzi şi pentru acest lucru, poate că ar trebui cu toţi să sărbătorim astăzi.

Reclame

Americanii sunt însă cei  care sărbătoresc astăzi din plin, de la cel mai mic la cel mai mare. În Statele Unite ale Americii au loc parade, târguri, carnavaluri, concerte şi o mulţime de alte evenimente publice.

Iată mai jos o privire succintă a ceea ce a fost Declaraţia de Independenţă şi cum este sărbătorită această zi în SUA.4 iulie, momentul în care s-a născut democraţia modernă

 

Du vorba mai departe:
Reclame