fbpx

A doua ediție a American Independent Film Festival

A doua ediție a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, festivalul aduce în România o selecție de producții independente recente, premiate sau prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca sau Telluride.

Woody Allen, Todd Haynes, Sean Baker, Greta Gerwig, Craig Gillespie, Chloé Zhao, John Carroll Lynch: acestea sunt doar câteva dintre numele regizorilor ale căror filme în premieră vor fi proiectate la American Independent Film Festival 2018! Li se vor alătura guest star-ul Sebastian Stan, guest curatorul Kent Jones – critic de film și regizor , directorul festivalului de la New York, criticii Irina Margareta Nistor, Cristian Tudor Popescu, Ionuț Mareș și Andrei Tănăsescu. În cadrul evenimentului va fi organizată o retrospectivă John Cassavetes. Programul complet al festivalului poate fi găsit aici!

Proiecția de deschidere a festivalului va avea loc în data de 27 aprilie, la ora 20:30, la Cinema PRO, cu pelicula I, Tonya (2017), unul dintre cele mai lăudate filme ale anului. La premieră va fi prezent și unul dintre actorii principali, Sebastian Stan. După film va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în cadrul căreia acesta va răspunde întrebărilor fanilor despre film și nu numai și va oferi autografe și fotografii fanilor. Admiratorii săi vor mai avea alte două ocazii de a se întâlni cu Sebastian Stan și de a viziona filmul I, Tonya: pe 28 aprilie, în cadrul unui eveniment special, și, respectiv, 30 aprilie, la o proiecție a filmului introdusă de actor.

Reclame

Sebastian Stan este un actor american de origine română, născut la Constanța – care s-a afirmat tot mai mult în ultimii ani – fiind prezent pe genericul unor filme precum Marțianul, Lebăda Neagră sau seria Captain America. I, Tonya este primul film de Oscar în care Sebastian Stan joacă rolul principal. Filmul, bazat pe o poveste reală, prezintă viața celebrei patinatoare Tonya Harding.

Actorul a transmis un mesaj special publicului din România, prin care și-a exprimat nerăbdarea de a reveni în țara natală, și de a se întâlni cu publicul festivalului: „Vă invit să vedeți ultimul meu film, I, Tonya … și pentru că mă întorc acasă după 13 ani, vă invit să mai stați după film, dacă aveți chef, să mai vorbim puțin”, a spus Sebastian Stan.

În cadrul festivalului vor fi proiectate, în premieră pe marele ecran din România, a cel mai recent film semnat de Woody Allen, comedia „Wonder Wheel” cu Justin Timberlake, Kate Winslet și Juno Temple (29 aprilie, ora 20:30, la CinemaPRO) și „Lucky” de John Carroll Lynch, o scrisoarea de dragoste dedicată carierei şi vieţii actorului Harry Dean Stanton („Paris, Texas”, 1984), în distribuția căruia îl regăsim și pe reputatul regizor David Lynch (28 aprilie, ora 20:30,la Cinema Muzeul Țăranului).

Reclame

Prima ediție a American Independent Film Festival a avut loc în septembrie 2017 și i-a avut ca invitați speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix și John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype, la finalul proiecției filmului Moonlight. Evenimentul este organizat de Asociația Cinemascop, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și UPC România.

Du vorba mai departe:
Reclame