fbpx

Africa! Africa!

Sunet de tobe africane, ateliere interculturale şi filme documentare vă aşteaptă în parcul Venus între 25 şi 28 mai.

Sunet de tobe africane, ateliere interculturale şi filme documentare vă aşteaptă în parcul Venus între 25 şi 28 mai. 

25 mai este Ziua Internațională a Africii, o zi de sărbătoare și de celebrare a diversității, bogăției culturale și spirituale pe care o aduce continentul african.

„Festivalul Zilele Africii" își propune în primul rând să aducă aproape de publicul larg din București (și România) muzica și alte forme de artă tradițională africană. Mai presus de orice, organizatorii speră să poată contribui la schimbarea mentalităților și prejudecăților care adesea există în România la adresa continentului African și a persoanelor de origine Africană.

Reclame

O echipă diversă formată din diaspora africană în România precum și alte persoane pasionate, impulsionate de scopul acestui festival au pregătit o multitudine de activități variate. Bucureștenii și toți cei aflați în București în perioada 25-28 mai sunt așteptați în număr cât mai mare la Casa de Cultura a Studenților și în Parcul Venus să ia parte la o serie de acțiuni menite să îi ajute să afle și să descopere aspecte legate de Africa mai puțin cunoscute sau accesibile lor.

Toate activitățile sunt cu intrare liberă și participanții sunt invitați să ia parte la cât mai multe din ele, pentru a experimenta și înțelege din unghiuri diferite mesajul Festivalului.

Pasionații de muzică pot audia muzica africană dar îşi pot şi dezvolta abilitățile muzicale. În fiecare zi vor fi concerte de muzică tradițională-africană (cu instrumente specifice), spectacole de dans african precum și ateliere de percutțe, dans, canto și alte instrumente africane.

Reclame

Atelierele de învățare interculturală își propun prin exerciții interactive să provoace mentalitatea și opiniile participanților referitor la ceea ce cred că știu despre Africa. Este pregătită și o ediție specială de Biblioteca Vie în care veţi regăsi un catalog variat de cărți umane din diferite părți ale Africii care îi așteaptă pe cititori la un dialog direct.

O selecție de filme documentare din diferite părți alte continentului vor fi oferi un material bogat din realități sociale, muzicale și de mediu încojurator.

În fiecare zi participanții vor putea analiza expoziții foto, picturi și materiale africane. Ei sunt invitați și să ia parte la un joc stil „treasure hunt” pentru a-și testa cunoștiințe despre Africa.

Programul detaliat se găsește aici

Du vorba mai departe:
Reclame