fbpx

Apel la proiecte pentru cea de-a 13-a ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania

Ambasada Franței în România lansează cea de-a treisprezecea ediție a Întâlnirilor Europene din Transilvania, care va avea loc vineri, 19 aprilie 2024, pe tema modei responsabile.

Scopul acestui eveniment este de a susține și promova inițiativele de combatere a deșeurilor textile și a exceselor fast fashion, de a încuraja includerea acestora în elaborarea politicilor publice și de a consolida cooperarea franco-română pe această temă.

Scopul acestui apel de proiecte este de a invita părțile interesate (cetățeni, asociații, tineri antreprenori, etc.) să prezinte un proiect pe această temă. O preselecție de maximum 8-10 proiecte va fi efectuată între 26 februarie și 1 martie, după care va fi stabilit un program de mentorat pentru proiectele preselectate. 

Aceste proiecte vor fi prezentate în cadrul Întâlnirilor Europene Transilvania, care vor avea loc la Cluj-Napoca în data de 19 aprilie, iar juriul va selecta apoi câștigătorii, care vor primi sprijin tehnic și/sau financiar pentru a-și implementa proiectul.

Reclame

De câțiva ani, Întalnirile Europene din Transilvania explorează dinamica locală a dezvoltării durabile. De asemenea, acestea se angajează să dezvolte o comunitate franco-română de actori pe tema tranziției ecologice și a dezvoltării locale, să promoveze inițiativele tinerilor antreprenori și inovatori cu privire la aceste aspecte. Scopul evenimentului din acest an, dedicat modei sustenabile, este de a sensibiliza publicul cu privire la problemele legate de poluarea textilă și de a prezenta alternativele care există la fast fashion.

Fiecare participant preselectat va fi apoi însoțit de un mentor român sau francez (autorități locale, consultanți, instituții, cadre universitare, companii, etc.) desemnat de Ambasadă. Un minim de trei sesiuni de discuții (online) trebuie să fie convenite între 1 martie și 18 aprilie 2024, pe baza unui calendar stabilit între mentor și responsabilul de proiect. Pentru a participa, candidații trebuie să completeze formularul de candidatură și să atașeze un calendar provizoriu al proiectului în format PDF.

În măsura posibilităților, candidații trebuie să completeze întregul formular în limba franceză sau engleză. Informații complete despre eveniment găsiți aici!

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame