fbpx

„Arta înțeleasă prin simțuri” – lucrări realizate de persoane cu deficiențe de auz

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează marți, 26 septembrie 2023, la ora 17.00, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr.1, vernisajul expoziției „Arta înțeleasă prin simțuri”, cu lucrări realizate de persoane cu deficiențe de auz.

Expoziția este o încununare a efortului depus de copii și adulți, membri ai Filialei prahovene a Asociației Naționale a Surzilor din România, care împreună cu coordonatoarea proiectului, Adriana Voinea, susțin acest proiect încă din anul 2014.

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” a inițiat proiectul cu acest nume: „Arta înțeleasă prin simțuri” încă din anul 2012. La început el a avut ca țintă persoanele cu dizabilități de vedere. Cu timpul, lărgindu-și specializarea în lucrul cu persoane cu dizabilități, Adriana Voinea a creat parteneriate și cu Asociația Surzilor, precum și cu Școlile cu copii cu nevoi speciale.

Anul acesta Asociației Surzilor din România, Filiala Prahova aniversează 70 de ani de la înființare, prilej cu care Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” aduce un semn de prețuire prin organizarea acestei expoziții inedite.

Reclame

Vizitatorii sunt așteptați în perioada 26 septembrie – 6 octombrie 2023 la sediul muzeului pentru a admira lucrările realizate de persoane pentru care lumea, în tăcere, se vede altfel!

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame