fbpx

Ateliere de educație muzeală

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită la o serie de ateliere dedicate basmelor româneşti, citite si prezentate de actorul Nae Alexandru.

Momentele din aceste ateliere vor fi interactive, între povestitor şi ascultători, putând oricând fi schimbare rolurile.În această săptămână, pe 14 iulie, a sosit momentul snoavelor populare, de la istorioara lui Păcală, până la viaţa lui şi a lui Tândală.Atelierele vor avea loc în Gospodăria Chiojdu Mic. Prețul unui atelier este de 20 de lei pentru fiecare participant. Însoțitorii achită contravaloarea biletului de acces în muzeu: 15 lei – adult; 8 lei – pensionar.

Detalii și înscrieri, la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

 

Reclame

Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti este o instituție de prestigiu în peisajul cultural românesc, școală de învățare pentru specialiști în domeniu, dar și pentru începători. Muzeul este cu adevărat un „centru de excelență” în promovarea patrimoniului cultural material și imaterial.

Deschiderea oficială a Muzeului Satului a avut loc la 10 mai 1936, în prezenţa regelui Carol al II-lea, iar pentru public, cu o săptămâna mai târziu, 17 mai 1936.

De-a lungul anilor, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a acordat sprijin pentru organizarea unor noi muzee şi secţii de etnografie din ţară – Secţia de etnografie a Muzeului din Alexandria, a Muzeului Unirii din Alba Iulia etc.  A avut un rol fundamental şi în dezvoltarea reţelei muzeelor în aer liber din România precum şi în realizarea primului muzeu de acelaşi profil din Republica Moldova – Chişinău.

Du vorba mai departe:
Reclame