fbpx

Avanpremieră la Instituto Cervantes din Bucureşti

Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti au plăcerea de a vă invita la avanpremiera documentarului “Sunt însărcinată în România” (2016, Jesús del Cerro), care va avea loc joi, 8 martie, orele 18:30, la Instituto Cervantes din Bucureşti.

Documentarul îmbină mai multe interviuri de tip talking heads pentru a obține o imagine de ansamblu asupra politicilor guvernamentale prin care statul român sprijină sau nu femeile care își doresc să aibă un copil. Mai mult de 40 de femei de diverse vârste şi ocupaţii şi cu pregătiri şi situaţii materiale diferite, care locuiesc în România sau în Spania, sunt intervievate pe teme de interes social ca viabilitatea vs. disfuncționalitatea sistemului sanitar public, discriminarea la locul de muncă sau rolul partenerului de viață în creșterea copiilor. În ciuda diferențelor majore de vârstă, nivel de educație, ocupație sau statut material, toate trebuie să se confrunte cu numitorul comun al statului român. Pe de altă parte, dintre toți acești factori, cel puțin unul influențează semnificativ calitatea serviciilor medicale: nivelul material.

Filmul va beneficia de traducere voice over în limba română, cu subtitrare în limba engleză.

Proiecţia va fi urmată de un colocviu la care vor participa: Dna. Aurelia Graţiela Drăghici, Secretar de Stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), Andreea Bragă, Directoare Executivă a Centrului FILIA şi Jesús del Cerro, regizorul documentarului.

Reclame

Intrare liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări lacultbuc@cervantes.es.

Du vorba mai departe:
Reclame