fbpx

BOOKFEST 2018 – EXPOZIȚIA 12 LUMI

Centrul Ceh vă invită la expoziția 12 lumi, care va avea loc în cadrul Bookfest 2018, cel mai mare târg de carte din România.

Expoziția ilustratorilor cehi de cărți pentru copii poate fi văzută în Pavilionul B2 Romexpo, de pe 30 mai până pe 3 iunie 2018. Autori: David Böhm / Pavel Čech / Dan Černý / Lucie Dvořáková / Renáta Fučíková / Vendula Chalánková / Lucie Lomová / Galina Miklínová / Petr Nikl / Jaromír Plachý / Vhrsti.

Proiectul expozițional 12 lumi este o urmare a expoziției de succes care a urmărit acelaşi concept, 11 lumi, care a avut premiera în Praga în noiembrie 2012. Expoziția prezintă lucrările a 12 ilustratori cehi contemporani de benzi desenate aparținând generației tinere. Acești artiști se remarcă în domeniul lor și au succes și în străinătate.

Ilustrațiile contemporane din Cehia și producția de benzi desenate sunt la început. În trecut, cărțile pentru copii și adolescenți erau ilustrate de cunoscuți artiști în domeniu, precum Zdeněk Miler, Květa Pacovská, Miroslav Šašek, Jiří Trnka, Štěpán Zavřel sau Helena Zmatlíková, iar performanțele celor 12 ilustratori contemporani sunt aproape egale cu cele ale artiștilor menționați anterior. Fiecare dintre ei are o poveste unică, fiecare creându-și propria lume. Și câte lumi știți, de atâtea ori sunteți om.

Reclame

Curatorul expoziției este Radim Kopáč (1976), critic literar și de artă, autor de numeroase publicații despre istoria literaturii și culturii, cum ar fi Praga erotică (2017) și altele.

Expoziţia a mai fost prezentată în România, la Timişoara, în cadrul Cafekultour – Săptămâna cafenelelor 2018. 

 

Du vorba mai departe:
Reclame