„Centenar Creativ“: concurs de design de obiect

Muzeul Național Cotroceni revine în 2018 cu proiectul „Centenar Creativ“, concursul de design de obiect care este legat, de această dată, de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

În cadrul competiției, artiştii şi creativii români sunt invitați să reinterpreteze elemente de patrimoniu relevante pentru Centenarul Marii Uniri, fie că vorbim despre Primul Război Mondial şi procesul de reîntregire al României, fie despre momente şi personalităţi relevante pentru aniversarea a 100 de ani ai ţării noastre.Concursul de design de obiect „Centenar Creativ“ este inițiat de Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional al Unirii Alba-Iulia, Complexul Muzeal Național „Moldova“ Iaşi, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi The Institute.

„Centenar Creativ“ este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, EximBank şi CEC Bank și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

DESPRE CONCURS:Prin concursul „Centenar Creativ“, Muzeul Național Cotroceni dorește să ofere posibilitatea creativilor să intre în dialog cu instituțiile culturale și să aducă o perspectivă nouă asupra modalităților de comunicare și de promovare a patrimoniului. Astfel, participanții își vor alege un element de patrimoniu relevant pentru tematica concursului, pe care îl vor reinterpreta și-l vor transpune într-un produs reprezentativ pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire. Artiştii şi creativii români se pot inspira din selecţia celor cinci muzee implicate în proiect sau pot realiza vizite de documentare pentru dezvoltarea produsului.

 

Propunerile de proiecte pot fi înscrise în perioada 12 iulie – 26 august 2018, iar câştigătorii celor 6 premii în valoare de 9.000 de lei fiecare vor fi desemnați de un juriu și anunţaţi după data de 12 septembrie. Aceștia vor realiza o serie limitată a produselor, care va fi promovată prin microexpoziţii organizate de partenerii implicaţi în proiect, în lunile octombrie și noiembrie.

Premiile sunt acordate de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Bucureşti prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, Eximbank şi CEC Bank. Calendar concurs:

12 iulie – lansare concurs

12 iulie – 26 august – înscrieri online, prin formularul de concurs, în pagina dedicată de pe institute.ro

26 august – 12 septembrie – jurizare

12 septembrie – anunțarea câștigătorilor – anunțarea câștigătorilor

12 septembrie – 12 octombrie – perioadă de producție pentru mini seria de 60 de obiecte

octombrie – noiembrie 2018 – microexpoziții cu prototipul obiectelor câștigătoareMai multe detalii despre concurs în Regulament şi Brief

 

Du vorba mai departe: