fbpx

CinePOLSKA pentru cei mici

Proiecții de filme și atelier de animație – acestea sunt atracțiile care îi așteaptă pe micii spectatori din București duminică, 27 noiembrie. Programul special pregătit pentru copii însoțește pentru prima dată festivalul de film polonez CinePOLSKA.

Ziua dedicată copiilor începe la ora 10.30, în mediateca pentru copii a Institutului Francez, cu proiecția filmului de animație „Metamorfoza lui Gucio” și atelierul de animație pentru copiii cu vârsta peste 8 ani. În cadrul atelierului, micii spectatori vor participa la realizarea unui scurtmetraj de animație inspirat din cartea pentru copii „Regele Mateiaș Întâiul” a scriitorului și pedagogului polonez Janusz Korczak. Atelierul va fi susținut de regizoarea Daria Kopiec.

Activitățile vor fi traduse în limba română și vor fi însoțite de proiecția unei scurte animații regizate de Daria Kopiec, „Metamorfoza lui Gucio”, inspirată din romanul omonim al scriitoarei poloneze Zofia Urbanowska și realizat în colaborare cu un grup de copii. 

În a doua parte a zilei, la ora 15.30, la cinematograful Elvire Popesco, copiii cu vârsta peste 9 ani vor porni într-o călătorie plină de primejdii și mister pe care nu o vor uita foarte repede. Filmul de aventură „Clubul hoinarilor și secretul bunicului Ieronim” îi va ține în tensiune continuă și-i va face să râdă atât pe copii, cât și pe părinții lor.

Reclame

Programul „CinePOLSKA pentru cei mici” a fost pregătit de Institutul Polonez din București împreună cu Festivalul de filme pentru copii și tineret „Kino w Trampkach” („Cinema în teniși”) din Varșovia.

Festivalul CinePOLSKA este organizat de Institutul Polonez din București și Asociația Cineaștilor din Polonia, cu sprijinul financiar al Institutului Polonez de Artă Cinematografică și în colaborare cu Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Clubul Control și Festivalul de film pentru copii și tineret „Kino w trampkach” („Cinema în teniși”) din Varșovia.

CinePOLSKA pentru cei mici

Reclame
  • 27 noiembrie, ora 10.30-13.30, Institutul Francez (bd. Dacia nr. 77) – ATELIER DE ANIMAȚIE 
  • 27 noiembrie, ora 15.30, Cinema Elvire Popesco (bd. Dacia nr. 77) – filmul CLUBUL HOINARILOR ȘI SECRETUL BUNICULUI IERONIM 

 CinePOLSKA pentru cei mici
27 noiembrie, ora 10.30-13.30, Institutul Francez (bd. Dacia nr. 77) – ATELIER DE ANIMAȚIE 

27 noiembrie, ora 15.30, Cinema Elvire Popesco (bd. Dacia nr. 77) – filmul CLUBUL HOINARILOR ȘI SECRETUL BUNICULUI IERONIM 

Du vorba mai departe:
Reclame