fbpx

Colocviu internaţional Roland Barthes

În perioada 16-17 octombrie 2015, la Villa Noël (str. Emile Zola, nr. 6, sector 1, Bucureşti), are loc Colocviul internaţional Roland Barthes, cu tema „Întrebuinţări, deturnări şi mitologii în Europa de Est, înainte şi după 1989”.

Evenimentul este organizat de către Institutul Francez din România şi Ambasadei Franţei în România, în parteneriat cu  Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Ştiinţe Sociale şi cu sprijinul Agenţiei universitare a Francofoniei şi al Institutului Francez din Paris.
La Colocviu vor participa cercetători români şi specialişti din Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Republica Cehă, Polonia, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Republica Moldova şi Tunisia. 

Programul Colocviului poate fi consultat la: http://issuu.com/ifbucarest/docs/centenar_barthes

În comunicatul Institutului Francez din Bucureşti se anunţă şi lansarea în limba română a site-ului www.barthes.vision. „Iniţiat de Institutul Francez din Paris, www.barthes.vision invită internauţii din lumea întreagă să privească realitatea prin ochii lui Roland Barthes. Tradus în 13 limbi, astăzi este disponibil şi în română : veţi descoperi 15 citate ale autorului, pentru care vă propunem să le ilustraţi cu o poză la alegerea dvs.
Nu uitaţi să descrieţi poza dvs. prin cuvintele cheie sub forma #. Institutul Francez din România va organiza un concurs în curând pentru a alege cele mai frumoase fotografii ale participanţilor din România”, se precizează în comunicat.

Du vorba mai departe:
Reclame