fbpx

Concert cameral cu ocazia Zilei Culturii Naționale la Berlin

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin și Ambasada României în Republica Federală Germania aduc în fața publicului berlinez, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, trei muzicieni de talie internațională: violonista Mihaela Martin, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor.

Evenimentul va avea loc joi, 25 ianuarie 2024, la Ambasada României din Berlin, iar programul va include lucrări de Ciprian Porumbescu, Paul Constantinescu, Béla Bartók, Constantin Dimitrescu și Ludwig van Beethoven.

Cu această ocazie vor fi oferite decorații unor personalități românești din mediul german care s-au remarcat în activitatea profesională prin rezultate importante obținute.

Născută în România, Mihaela Martin (n.1958) este una dintre cele mai remarcabile violoniste virtuoase ale generației sale. După ce a fost premiată la concursurile Ceaikovski, Montreal, Sion și Bruxelles, Mihaela a obținut medalia de aur la Concursul de vioară de la Indianapolis, care i-a lansat cariera internațională. Debutul ei la Carnegie Hall, New York, a fost descris de The New York Times ca fiind „unul dintre cele mai interesante concerte de debut ale anuluiˮ. Printre cele mai importante orchestre cu care a cântat se numără BBC Symphony, Royal Philharmonic și Orchestra Simfonică din Montreal, Orchestra Mozarteum din Salzburg și Orchestra Gewandhaus din Leipzig. Mihaela Martin este profesor la Universitatea de Muzică din Köln, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Academia Kronberg. Mihaela Martin cântă la o vioară de J.B. Guadagnini care datează din 1748.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame