Concert de Gală „I LOVE CEAIKOVSKI”

Fundația Calea Victoriei vă invită astăzi, 7 mai 2018, la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național pentru a lua parte la Concertul de Gală „I Love Ceaikovski”.

Evenimentul dedicat celui mai mare compozitor rus, magicianul sunetelor și creatorul unor lumi fantastice, Piotr Ilici Ceaikovski si organizat de Fundatia Calea Victoriei este al treilea concert din seria „I love Classics”, dupa „I love Mozart” (2016) și „I love Verdi” (2017). La această ediție, dirijorul Tiberiu Soare și Symphactory Orchestra, o remarcabilă orchestră independentă, îl au ca invitat pe tânărul și talentatul pianist Mihai Diaconescu.

 „Simt că voi trăi mult timp”, spunea Ceaikovski, și acest lucru s-a adeverit: muzica sa este interpretată în întreaga lume, piesele compuse de el se numără printre cele mai cunoscute lucrări din istoria muzicii clasice, adorate de publicul de toate vârstele. Pentru călătoria noastră în universul muzical imaginat de Ceaikovski, am ales trei destinații diferite, pline de expresivitate și surprize memorabile.

Concert de Gală „I LOVE CEAIKOVSKI”In prima parte vom fi invaluiti de Concertul pentru pian si orchestra nr. 1, unul dintre cele mai cunoscute concerte simfonice. La 130 de ani de la finalizarea acestei compozitii spectaculoase, concertul ne surprinde prin prospetimea si robustetea sa: o creatie echilibrata, dar plina de contraste, prin alternanta momentelor suave, romantice cu cele maiestoase, in forta.

Al doilea popas va avea loc in lumea lui Shakespeare: Romeo si Julieta, adusa la viata prin muzica pasionala, ca de film, scrisa intr-o forma clasica, riguroasa, de sonata, dar imbogatita de Ceaikovski cu o viziune personala asupra povestii.

Ultima oprire in universul muzical creat de genialul compozitor rus ne dezvaluie suitele dinLacul Lebedelor, apoteoza baletului romantic, baletul cel mai des interpretat in lume. Suitele includ dansuri de caracter si reprezinta un periplu prin mai multe stiluri muzicale, mai multe tipuri de dansuri europene: dans napoletan, dans spaniol, mazurka, dans ungar, dans rus.

Biletele la Concertul de Gala „I love Ceaikovski” se pot achizitiona numai prin reteaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV sau online.

Afisul este realizat de ilustratoarea Maria Surducan.

Fundatia Calea Victoriei este singurul loc din Bucuresti in care te poti dezvolta cu ajutorul artei si culturii printr-o diversitate mare de cursuri si evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspiram prin arte si cultura si sustinem tinerii talentati. Am reusit sa ducem o munca de pionierat in felul in care se organizeaza evenimentele culturale si, in timp, am devenit o academie in cadrul careia peste 100 de cercetatori, artisti si traineri s-au format ca lectori.

Du vorba mai departe: