fbpx

Concert de jazz: Bágyi Balázs New Quartet

Marţi, 17 noiembrie 2015, de la ora 19, la Institutul Maghiar din București va avea loc un concert de jazz susținut de Bágyi Balázs New Quartet.

Bágyi Balázs este un artist reprezentativ pentru jazzul maghiar. ”Creează în aproape toate genurile muzicale, făcând parte din diferite formaţii, iar stilul său melodic de a mânui beţele oferă o experienţă muzicală deosebită”, se arată pe http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/concert-de-jazz-bagyi-balazs-new-quartet/.

Cvartetul pe care Bágyi Balázs (percuție) l-a condus anterior a funcţionat în perioada 2004-2011 și a participat la aproape toate festivalurile importante cu o producţie specifică de etnojazz. În sonoritatea noului său cvartet domină jazzul acustic contemporan, structurat pe elemente post bop. Formaţia este compusă din remarcabili muzicieni din tânăra generaţie de jazzişti, precum saxofonistul Ávéd János, un interpret de mare intensitate, pianistul Oláh Dezső, cu educaţie de muzică clasică, deţinător al premiul Junior Prima, şi unul dintre cei mai buni contrabasiști din Europa Centrală, Oláh Péter. Repertoriul formaţiei se bazează pe compoziţiile şefului de trupă.

Du vorba mai departe:
Reclame