fbpx

Concert de jazz oferit de Tóth Viktor Tercett

Duminică, 8 noiembrie, de la ora 19, Institutul Maghiar din Bucureşti vă invită la un concert de jazz susţinut de Tóth Viktor Tercett.

„Tóth Viktor Tercett este cea mai veche formaţie a saxofonistului, un trio format în anul 2004, care astăzi se prezintă într-o componenţă nou. Sonoritatea trioului este determinată de compoziţiile şi interpretarea conducătorului de trupă, susţinută de contrabasul lui Orbán György şi ritmica lui Hodek Dávid”, se arată pe http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/concert-de-jazz-toth-viktor-tercett/.

Tóth Viktor  una din cele mai polivalente personalităţi a jazzului maghiar. În 2010 a fost votat ca fiind personalitatea jazzistică a anului, iar în 2014 ca saxofonistul anului. Artistul se consideră un permanent căutător, prin munca sa aspiră la comuniune cu armonia universului. A urcat pe scenele festivalurilor din Europa şi Statele Unite ale Americii, conduce propriul trio, evoluează în duo cu un dansator contemporan, culege folclor, compune, caută noi drumuri.

Basistul Orbán György este miracolul noii generaţii. Un acompaniator înzestrat cu o empatie incredibilă, care se asociază în  cazul lui şi cu o umilinţă profesională corespunzătoare, dar la momentul oportun se transformă într-un solist extrem de melodic.

Reclame

Al treilea membru al trupei este percuţionistul născut în Slovacia, Hodek Dávid, care la numai 15 ani cânta deja în diferite trupe, fiind un artist de recunoscut, câştigând publicul cu interpretarea sa colorată, fiind unul dintre cei mai buni toboşari din Europa Centrală.

Du vorba mai departe:
Reclame