Concert de jazz şi flamenco la Sala Radio

Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, organizează în parteneriat cu Radio România Muzical şi Radio România Cultural, la Sala Radio, un spectacol de jazz şi dans flamenco, pe data de 24 octombrie, de la ora 19.

Protagoniştii acestui eveniment sunt pe faimosul pianist de jazz Dorantes, dansatoarea Leonor Leal şi percuţionistul Javier Ruibal.

„Unul dintre pianiştii de flamenco ce inspiră cel mai mult în vremurile noastre, Dorantes fuzionează rădăcinile sale tradiţionale cu o abordare avangardistă pentru a-şi creea muzica model. Ca un artist laureat cu multe premii, este aclamat drept unul dintre cei mai interesanţi şi captivanţi pianişti şi compozitori de flamenco din lume. Născut în 1969 la Sevilla într-o familie prestigioasă din lumea flamenco-ului, cu o linie lungă de artişti legendari, Dorantes a absorbit rădăcinile flamenco-ului acasă, devenind o figură clasică în istoria modernă a flamenco-ului instrumental. Compoziţiile sale au fost interpretate de către Chick Corea, Renaud García-Fons, Ara Malikian sau Wim Mertens”, se precizează pe site-ul Instituto Cervantes: http://bucarest.cervantes.es/FichasCultura/Ficha102904_10_30.htm

Du vorba mai departe: