fbpx

Concert de pian „In Memoriam Andreas Henkel”

Centrul Cultural German Iași vă invită la un eveniment special: concertul „In Memoriam Andreas Henkel”, dedicat omagierii pianistului german plecat în veșnicie.

Pianistul Andreas Henkel a fost o personalitate de referință în domeniul interpretării și pedagogiei pianului. Invitații serii sunt pianista Liene Henkel din Dresda-Germania, împreună cu interpreți de prestigiu din Iași și din București.

 

 

Reclame


Concert de pian „In Memoriam Andreas Henkel”Evenimentul va avea loc la Casa Balș, sala Eduard Caudella,  joi, 15 februarie 2018, ora 19:00 și este organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Fundația Crescendo  International.

Atât în calitate de pedagog, cât şi în calitate de pianist concertist, Andreas Henkel şi-a câştigat consideraţia elevilor şi a studenţilor pe care i-a îndrumat, precum şi a cadrelor didactice de specialitate, deschizându-le noi orizonturi artistice, prin transmiterea valenţelor europene în interpretarea pianistică. Numeroşi tineri care au beneficiat de-a lungul timpului de îndrumările domnului Andreas Henkel, au cucerit importante premii la concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi la olimpiadele liceelor de artă.

În semn de preţuire pentru contribuţia esenţială a domnului Andreas Henkel la ridicarea nivelului şcolii interpretative ieşene şi – implicit – româneşti, conducerea Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” i-a decernat titlul de Profesor Onorific al Colegiului.

Reclame

Vă așteptăm cu drag!

Du vorba mai departe:
Reclame