fbpx

Concert de pian la Institutul Maghiar din București

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București anunță pentru marți, 6 februarie 2018, ora 19.00, un nou concert din seria „Tineri muzicieni lansați de Asociația Culturală Ecaterina Stan”

Criticul muzical Ecaterina Stan are ca invitat în seria „Tineri muzicieni lansaţi de Asociația Culturală Ecaterina Stan”, un reprezentant al şcolii pianistice clujene, Diószegi Benjamin, masterand  la Academia de Muzică Gheorghe Dima.

În program:

Joseph Haydn: Sonata nr. 59 în Mi major

Reclame

Constantin Silvestri: Cântece de pustiu op. 27 nr. 1

Liszt Ferenc: Sonata în si minor S. 178

Concert de pian la Institutul Maghiar din BucureștiTânărul pianist Diószegi Benjamin și-a început educația muzicală sub îndrumarea profesoarei Szarvadi Irén, ca elev al Colegiului Sigismund Toduță din Cluj. În anii 2011-2012 a urmat cursurile Conservatorului Bartók Béla din Budapesta. Începând din 2013 este student la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, în clasa de pian a profesorului universitar dr. Adriana Bera. S-a remarcat de timpuriu ca un talent deosebit, câștigând premii la concursuri naționale: Marele Premiu la Concursul Bach – Cluj 2006, Premiul II la Olimpiada Națională a Liceelor de Artă – București 2008, Premiul II la Concursul de pian și Premiul III la Concursul de duo vioară-pian din cadrul Festivalului Mozart – Cluj 2014, respectiv 2015.

Reclame

Prestațiile sale în cadrul unor concursuri internaționale au fost de asemenea răsplătite cu distincții: Premiul III la Concursul Internațional Carl Filtsch – Sibiu 2006, Premiul special „Zeitklang” la Concursul Internațional Münchner Klavierpodium – München 2016. În anii 2015 și 2016 a fost bursier al Fundației SoNoRo, participând la cursurile de măiestrie de la Schloss Engers (Germania) și Centrul Cultural Cetate. În cadrul acestor cursuri a avut ocazia să cânte alături de artiști renumiți, precum Mihaela Martin și Frans Helmerson.

În 2015 a participat la cursurile Academiei de Vară de la Freiburg unde a beneficiat de îndrumările pianiștilor Jura Margulis, Bernd Glemser și Peter Donohoe. Activitatea concertistică a lui Diószegi Benjamin cuprinde atât recitaluri solo cât și concerte camerale în formații de duo, trio și cvintet cu pian. De asemenea, a apărut în concerte simfonice în compania orchestrelor Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Râmnicu-Vâlcea.

Du vorba mai departe:
Reclame