Concert Game Music cu Orchestra Națională Radio

Jocurile video și muzica clasică – se potrivesc ele oare? Da, chiar se potrivesc!

Goethe-Institut București și Radio România vă invită pe data de 04 mai 2018 la concertul "Game Heroes" de la Sala Radio, începând cu ora 19:00, ca să vă puteți convinge de acest lucru.

Concertul cu muzică din jocuri, care reunește compozitori din toate colțurile lumii, universul jocurilor video și oameni din industria de game development din România, aduce la viață titluri populare precum Super Mario Bros, Angry Birds, Bioshock sau Chrono Cross prin intermediul compozițiilor muzicale. Fanii jocurilor video au ocazia să redescopere și piese celebre ale genului lor preferat, îmbrăcate de această dată în mantia muzicii clasice. Stefan Geiger dirijează, printre altele,  aranjamente orchestrale noi ale unor tineri compozitori, realizate special pentru unele jocuri clasice.

La nivel global, muzica de gaming devine un domeniu tot mai captivant pentru compozitori și muzicieni de formație clasică cu potențial creativ deosebit. Goethe-Institut face eforturi pentru a crea în acest domeniu punți de comunicare și de a interconecta tineri compozitori, muzicieni și specialiști în gaming. 

În cadrul concertului, va avea loc și un concurs de Game Music la care vor participa trei tineri compozitori români: Bogdan Pintilie, Ionut Teodorescu și Victor Filip.
Ei au creat partituri orchestrale noi pentru trailer-ul jocului video „Dreams“. Cei trei compozitori au fost selectați în urma unui workshop de game music, organizat în luna noiembrie 2017 de către Goethe-Institut, sub conducerea lui Dominik Schuster (Germania).

Goethe-Institut și Radio România speră să întâlnească, cu ocazia acestui eveniment, un număr cât mai mare de împătimiți ai jocurilor video, dar și ai muzicii clasice.

Program:

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori
Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD
Robin Becker / Levente Kovacs: SUPER MARIO 3D WORLD
Bogdan Pintilie /Ionuț Teodorescu /Victor Filip: DREAMS
 
Lucrări originale
Benny Oschmann THE RAVEN – LEGACY OF A MASTER THIEF. OVERTURE
Ari Pulkkinnen  ANGRY BIRDS
Garry Schyman BIOSHOCK 2.SUITE
Koji Kondo  SUPER MARIO BROS MEDLEY/ live gaming by MALTERNATIV)
Yasunori Mitsuda CHRONO CROSS. SUITE

În parteneriat cu Radio România și Romanian Game Developers Association 

Partener de comunicare: Dăescu Borțun Olteanu
Bilete
Categoria I – 30 Lei
Categoria II – 25 Lei
Categoria III – 20 Lei
Elevi/Studenți/Pensionari – 12 Lei

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, la oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate pe bilete.ro și casa de bilete a Sălii Radio

Du vorba mai departe: