fbpx

Concert românesc de Crăciun la Viena

Institutul Cultural Român de la Viena și Asociația Culturală ARPRO ne invită sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 16.00, la concertul de Crăciun „Musikalische Begegnungen”, al Grupului coral polifonic ARPEGGIO.

ARPEGGIO este format din Simona Moldoveanu, Bianca Mihaela Vasile, Mihaela Cosma, Andreea Nica, Ioana Nica și Iustina Nica. Grupul coral va fi acompaniat de muzicienii Sabin Iordache la oboi și Gian Luigi Zampieri la orgă. Concertul va avea loc la Biserica St. Elisabeth Zur Frohen Botschaft (Sankt-Elisabeth-Platz 9, 1040 Viena).

Repertoriul cuprinde „prelucrări după colinde românești aparținând unor compozitori precum Achim Stoia, Remus Georgescu, Timotei Popovici, Anton Pann, Vasile Popovici și Gheorghe Cucu, precum și piese clasice ( Bach, Haendel) sau moderne (Astor Piazzolla, John Rutter).

Grupul coral polifonic ARPEGGIO al Asociației Culturale ARPRO a realizat în 2022 turneul european „România între clasic și folclor”, susținând concerte de muzică laică cu acompaniament de nai și pian și concerte de muzică sacră cu acompaniament de orgă și nai în patru țări. 

Reclame

Asociația este activă din august, 2015 în Roma și provincie și desfășoară o activitate permanentă de voluntariat, în două direcții: promovarea muzicii corale românești în afara țării și activități culturale în limba română pentru copiii români din provincia de sud est a Romei. A fost fondată de membrii grupului coral polifonic Arpeggio, cu obiectivul de a studia și difuza muzica corală românească pe teritoriul Italiei, apoi și-a extins activitatea, organizând corul de copii Cantus Mundi și activități în limba română pentru copiii români din Roma. 

În prezent are peste două sute de membri români din provincia de sud-est a Romei și peste două mii de simpatizanți din comunitatea românească din Italia. Este organizatoarea Festivalului de muzică corală „Roots Fest” și a Arpro Summer Camp – Școală de vară românească, a Corului de Copii „Canticum Mundi” și a Școlii Populare de Limbă și Cultură Românească ARPRO.

Du vorba mai departe:

Lasă un comentariu

Reclame