fbpx

Cum se împacă religia cu identitatea de gen: Becoming Ann-Christine

Asociația Accept, în parteneriat cu Ambasada Suediei la București și Centrul Ceh, ne invită, astăzi, la proiecția documentarului Vägen till Ann-Christine – Becoming Ann-Christine. Filmul regizat de Helena Isaksson Baec este în suedeză, cu subtitrări în li

Pelicula îl are ca subiect pe preotul suedez Åke Roxberg care, la vârsta de 57 de ani, a decis să-și arate sinele real și din Åke a devenit Ann-Christine. Pentru a realiza filmul care îi prezintă transformarea, regizoarea Helena Isaksson Baeck a urmat-o pe Ann-Christine timp de trei ani.  

Documentarul ne spune povestea personală a Ann-Christinei – despre asumarea identității ei ca femeie, la locul de muncă, în familie și în societate. Este vorba despre identitate de gen, despre prejudecăți și despre dorința de a fi cine este cu adevărat. Dar a urma acest drum al asumării nu e deloc ușor.

Ake a lucrat ca preot în cadrul Bisericii din Suedia, trăind o viață banală cu soția și copiii. Dar, în adâncul sufletului său, știa că era altcineva complet diferit. Ake sa născut ca băiat în toamna anului 1952. Și-a afirmat identitatea ca Ann-Christine pe 2 august 2010. Nu va uita niciodată acea dată – atunci când a facut primii pași nesiguri în pantofii cu toc pe străzile din Malmö.

Reclame

„Înainte de a îmi face coming out-ul, am fost profund speriată de mine, de gândurile mele și de cine eram. Dar, după ce mi-am afirmat identitatea, am avut de-a face dodată cu toate temerile celor din jurul meu”, spune Ann-Christine.

După proiecție, spectatorii sunt invitați să participle la o discuție despre religie, credință și identitate de gen.

Du vorba mai departe:
Reclame