fbpx

Cursuri pentru copii și adolescenți organizate de Fundaţia Calea Victoriei 2007

Fundaţia Calea Victoriei 2007, instituţie culturală independentă care concepe o mare varietate de cursuri şi evenimente interactive în domenii umaniste şi culturale pentru tineri şi adulţi, anunță organizarea, în luna februarie, a unor noi cursuri destina

Atelierele se desfăşoară într-o atmosferă relaxată, non-conformistă şi interactivă, care face posibilă învăţarea cu plăcere – fără restricţii, examene sau catedră. Activitatea fundaţiei a început în ianuarie 2008, având ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.

Atelier de dezvoltare personală prin teatru pentru copii (8-12 ani) – din 17 februarie, atelier în 6 sedințe

Actoria este, fără îndoială, unul dintre mijloacele cele mai plăcute prin care un copil se poate dezvolta ca fiinţă socială şi sociabilă, deoarece se bazează pe joc.  Pe parcursul întâlnirilor, se urmărește antrenarea şi dezvoltarea atenţiei, a gândirii creative, a imaginaţiei active, dar şi dezvoltarea vocabularului şi a limbajului non-verbal. Copiii descoperă că îşi pot folosi vocea în nenumărate feluri, învaţă să se cunoască şi să comunice mai bine.

Reclame

Experimentând diferite tehnici şi jocuri teatrale, copiii învaţă să exprime prin mişcare, postură, mimică, diverse emoţii. Vor descrie obiecte prin acţiuni şi vor dobândi instrumente şi metode variate de exprimare verbală şi non-verbală. Exersează rolul de povestitor al unor situaţii şi întâmplări, interpretează personaje din poveşti, într-un mod adecvat nivelului lor de vârstă şi înţelegere. Rezultatul? Se vor integra mai uşor într-un grup, îşi vor exprima propria individualitate şi punctul de vedere în legătura cu diverse situaţii cu mai mult curaj şi mai coerent. Jocurile propuse de actriţa Antonia Din, coordonatorul atelierului de actorie pentru copii, le va da ocazia să se cunoască şi să înveţe, printre altele, ce înseamnă lucrul în echipă.

Atelier de Vorbire în public pentru adolescenţi (12-16 ani) – din 17 februarie, atelier în 3 sedințe

“Tare aş vrea să nu mă asculte azi profesoara”. De câte ori nu v-aţi auzit copilul spunând asta, deşi ştiaţi că are tema pregătită şi lecţia învăţată temeinic? Sau, dragi tineri, de câte ori nu aţi gândit asta, dar v-a fost teamă să le spuneţi părinţilor, ca nu cumva să creadă că nu aţi învăţat? Şi totuşi, ajuns în clasă, copilul speră să nu fie ridicat în picioare de profesor, să nu fie rugat să vorbească prea mult în faţa colegilor sau să mai fie scos şi în faţa clasei, la tablă. Pentru că toate acestea i-ar crea disconfort, oricât de bine şi-ar fi pregătit lecţia. Şi asta pentru că, în şcoala românească, tinerii nu sunt educaţi să vorbească în public, ci doar “ridicaţi în picioare la lecţie”, ceea ce de multe ori e o pedeapsă, nu un privilegiu. Asta îi face să îşi piardă uneori dezinvoltura chiar şi în comunicarea de acasă sau în mediul prietenilor.

Reclame

Fundaţia Calea Victoriei a creat, astfel, un program special, de 3 intalniri, dedicat adolescenţilor, între 12 şi 16 ani, care vor să capete încredere. La atelierele 2 şi 3 adolescenţii vor avea de pregătit un discurs de maximum 3 minute. După cele 3 ateliere ale cursului, adolescenţii vor comunica cu uşurinţă, clar şi eficient cu prietenii, colegii de clasă, părinţii şi profesorii; vor depăşi mai uşor emoţiile unui examen – bacalaureat, testări Cambridge, etc; vor căpăta increderea de a vorbi liber şi coerent în public și vor exersa vorbirea în public, într-un mediu de susţinere şi confort.

Miraculosul cer înstelat – Atelier de Astronomie pentru copii (8-13 ani) – din 17 februarie, atelier în 4 sedințe

Copiii sunt invitați să participe la un atelier de astronomie interesant şi amuzant, susţinut de Adrian Şonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti. Pe parcursul atelierului, micuţii pasionaţi de astronomie şi cei pur şi simplu curioşi să exploreze cerul înstelat al nopţii vor parcurge o călătorie de milioane de ani lumină, pornind de pe Terra, spre galaxiile cele mai îndepărtate ale Universului.

Astronom din pasiune, autor a peste 14 000 de observaţii de stele variabile, Adrian Şonka le va fi celor mici ghid printre stele, nebuloase şi galaxii. Cu răbdare şi umor, într-o atmosferă relaxată, copiii vor învăţa „să se orienteze pe cer”. Vor învăţa ce este aceea o stea căzătoare, cum au apărut, de fapt constelaţiile, ce se întâmplă atunci când e eclipsă şi cum ar fi viaţa pe altă planetă. Şi, mai ales, vor afla, în sfârşit, răspunsul la dificila întrebare „De ce e cerul albastru?”

Curs de Desen: compoziție, perspectivă, construcție (9-13 ani) – din 24 februarie, atelier în 4 sedințe

Desenul este una dintre tehnicile cele mai îndrăgite de copii şi reprezintă, totodată, o metodă uşoară de abordare a artei. Acest fel de abordare a artei îi ajută să îşi descopere talente noi sau să şi le cultive pe cele deja existente. Prin desen copiii îşi exprimă gândurile şi emoţiile, se relaxează şi, pornind de la o pasiune comună, îşi fac mai uşor prieteni noi. La cele patru întâlniri de curs învaţă şi exersează reguli de compoziţie, tehnici de redare a perspectivei şi de construcţie a unui obiect.

Mai multe detalii despre cursuri puteți afla pe site-ul fundației!

Du vorba mai departe:
Reclame