fbpx

Dacă e sâmbătă, e jazz!

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București și Adam Haraszti Project vă așteaptă de la ora 20:30 în Jazz Book (Carol Davila nr. 1, București).

Toboșarul Adam Haraszti a fondat Adam Haraszti Project la sfârșitul anului 2015 în Londra. Format după un jam session intens undeva în undergroundul Londrei, proiectul muzical al toboșarului Ádám Haraszti cochetează cu sonorități jazz, soul și hip hop.

Ce este interesant la aceasta trupă este faptul că componența sa se poate schimba oricând, singurul membru permanent fiind chiar Adam Haraszti, însă stilul lor muzical rămâne mereu o combinație inspirată din jazz, soul și hip-hop. Cele mai importante elemente ale compunerilor sunt originalitatea și claritatea. Primul lor single a apărut în 2016, fiind format doar din piese originale. Piesele au fost cântate pentru prima dată în cadrul zilelor de jazz din Szeged, Ungaria.

Piesele au structuri light, aerisite, solare, chitara bas și tobele deschizând spaţii largi unde se dezlănțuie nestingherite o chitară ce pendulează undeva între un BB King catifelat și un Jimi Hendrix furios și o trompetă ce ezită între improvizații melancolice și exuberante puseuri afro. Împreună, cvartetul alcătuiește mici instantanee stereo ce surprind un anume Dincolo, imposibil de pus pe hartă, parcă smuls dintr-o reverie de vară.

Reclame

Membrii actuali ai trupei sunt:

Deák Attila – chitară

Szabados-Tóth Bálint – pian, saxofon

Reclame

Préda-Kovács Zsolt – saxofon, clarinet

Turcsányi Áron – chitară bas

Haraszti Ádám – percuție

RSVP – 0752206746

Artist support – 30 RON

Du vorba mai departe:
Reclame