fbpx

Descoperiţi filmul coreean la Serile Filmului Coreean

Dacă aţi rămas marcaţi de filmele coreene servite de propaganda comunistă în anii 80, este momentul să reconsideraţi cinematografia coreeană şi să vedeţi două filme coreene de excepţie.

Dacă aţi rămas marcaţi de filmele coreene servite de propaganda comunistă în anii 80, este momentul să reconsideraţi cinematografia coreeană şi să vedeţi două filme coreene de excepţie. 

Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti va invită să descoperiţi universul magic al filmului coreean în cadrul Serilor Filmului Coreean, Bucureşti – 2016. 
Între 8-9 iunie 2016,  la Cinema Muzeul Ţăranului Român, Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti ne invită la film

– 8 iunie 2016 – 19:00 – 21:00, 지금은맞고그때는틀리다 “Right Now, Wrong Then” . 
– 9 iunie 2016 – 19:00 – 21:15, 역린 “The Fatal Encounter”

Reclame

Right Now, Wrong Then -지금은맞고그때는틀리다 
Festivaluri: Locarno 2015, Toronto 2015, Hamburg 2015, Londra 2015, Tokyo 2015, Rotterdam 2016, Istanbul 2016, Transilvania (TIFF) 2016 
Premii: Festivalul Internaţional de Film de la Locarno (2015)–Leopardul de Aur şi Cel mai Bun Actor (Jung Jae-Young); Asociaţia Coreeană a Criticilor de Film (2015) – Cel mai Bun Actor. 
Sinopsis: Ca multe alte filme ale directorului Hong Sang-soo, “Right now, wrong then” este o comedie romantică structurată într-un mod jucăuş, unde comicul de moravuri apare din relaţiile care se dezvoltă între un director de film care a ajuns în oraşul înzăpezit Suwon pentru a-şi prezenţa nouă creaţie în cadrul unui festival şi o tânăra pictoriţă pe care o întâlneşte în timp ce se plimbă prin oraş. 

The Fatal Encounter (King's Wrath)- 역린 
Premii: Premiile de Film Daejong (2014) – Cel mai bun design artistic 
Sinopsis: “The Fatal Encounter” este un film a cărui faima a făcut înconjurul lumii în momentul în care s-a anunţat atribuirea rolului principal starului Hyun Bin. Această producţie istorică realistă are la baza tentativă reală de asasinare a regelui Jeong-jo, pe fondul luptei pentru putere între cele două facţiuni ale vremii, Noron şi Soron, în primul an de domnie – 1777.

Reclame

 

Intrarea este liberă, însă, în vederea facilitării organizării acestui eveniment, va rugăm să trimiteţi un e-mail cu numele dvs. şi al însoţitorului(lor) la adresa: embrokromania@gmail.com. 

Du vorba mai departe:
Reclame