fbpx

Două teatre poloneze la festivalul din Sibiu

Experimentul muzical al Teatrului Pieśń Kozła din Wrocław și spectacolul realizat de tineri actori din Varșovia, inspirat din viața pianistului excentric Glenn Gould, vor putea fi văzute de spectatorii Festivalului Internațional de Teatru (SibFest).

Tema principală a celei de-a 25-a ediții a importantului eveniment teatral din România, care se desfășoară la Sibiu în perioada 8-17 iunie, va fi pasiunea.

Ediția din acest an a festivalului din Sibiu înseamnă peste 500 de evenimente organizate în 10 zile. Pe scenele de teatru și străzile unuia dintre cele mai frumoase orașe din România vor veni artiști din peste 70 de țări. Polonezii și arta poloneză nu vor lipsi din program, mai ales în perioada 14-15 iunie.

Spectacolul „A fi sau a nu fi… Hamlet” al Teatrului Pieśń Kozła din Wrocław, în regia lui Grzegorz Bral, este un experiment teatral, și nu o adaptare după piesa lui Shakespeare. Pe autorul spectacolului îl interesează ceea ce lipsește în Hamlet – noaptea în care bătrânul rege este omorât. Spectacolul are la bază o structură muzicală polifonică. Paisprezece actori transpun personajele, evenimentele și emoțiile folosindu-se de sunete. Spectacolul va fi prezentat pe 15 iunie, la ora 20.00, în Sala BRD Scena9 (Redal Expo), str. Johann Sebastian Bach nr. 4.

Reclame

Regizorul Grzegorz Bral a colaborat în trecut cu Centrul de Practici Teatrale Gardzienice. În 1998, împreună cu Anna Zubrzycka a înființat la Wrocław Teatrul Pieśń Kozła, care a obținut recunoaștere internațională. Între anii 2004-2012 a câștigat prestigiosul premiu Fringe First la Fringe Festival din Edinburgh. În 2012 a deschis în Londra Bral School of Acting.

În cadrul Festivalului Academiilor de Teatru și Management Cultural, care însoțește programul principal al SibFest, Academia de Teatru „Aleksander Kawalerowicz” din Varșovia va prezenta spectacolul „Glenn”, inspirat din viața pianistului și compozitorului excentric, Glenn Gould. Tinerii actori vorbesc despre singurătate, înstrăinare, deșertăciune și lipsa de încredere în altă persoană. Muzica live, printre care se numără și interpretarea unei părți din faimoasele „Variațiuni Goldberg”, poartă spectatorii într-o lume fascinantă și înspăimântătoare. Premiera spectacolului în Sibiu va avea loc pe 14 iunie, la ora 23.00, în sala CAVAS (bd. Victoriei nr. 5-7).

Institutul Polonez din București susține evenimentele poloneze prezentate în cadrul ediției 25 a Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu.

Reclame

Programul detaliat și informații despre bilete: www.sibfest.ro

Du vorba mai departe:
Reclame